Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 sep, 2024

Spelbolaget Betway stänger ner i Sverige

Betway har länge varit en spelsida med fokus på den internationella publiken. De har under en lång period försökt att sno andelar på den svenska marknaden. Något som inte verkar vara tillräckligt lönsamt för spelbolaget. De kommer nu stänga ner sin verksamhet som riktar sig mot Sverige.

Sportal.se har följt utvecklingen av Betway sedan de lanserades i Sverige (cirka år 2006). Det kommer bli ovant för oss att inte längre ha möjligheten att lägga våra speltips inne hos Betway – som vi alltid tyckt om!

Meddelande från Betway till alla deras svenska medlemmar:

Kära Betway-kund.

Vi har tyvärr beslutat att avsluta vår verksamhet i Sverige. Vi kommer att arbeta med er för att återbetala eventuella utestående saldon.

Om du har ett konto du vill diskutera, vänligen kontakta oss på [email protected] och ange ditt personnummer.

Vänligen se vår Avslutningssekretesspolicy, som ger ’Dig’ (den registrerade personen) information om hur vi kommer att lagra, skydda och radera data, samt vem du kan kontakta om du behöver support eller vill utöva dina rättigheter.

Alternativ för Betway

För dig som tidigare varit medlem hos Betway så kommer det inte längre vara möjligt att spela. Därför kan det vara en god idé att kolla efter liknande utländska spelbolag.

Betway är en internationell sida som inte bara haft Sverige som fokus. Det finns några liknande bolag som hellre går stort på odds & betting som är populär i hela världen. Inte bara i Sverige. Sidorna med internationell touch passar främst dig som gillar t.ex. amerikanska sporter som basket, baseboll, eller amerikansk fotboll.

Här är några tips på liknande spelbolag till Betway.

  • Bet365 – Ett stabilt val för alla typer av oddsspel. Att Bet365 är världens största bettingsida är ingen slump. De ligger alltid riktigt bra till när vi jämför bästa oddsen, spelutbud och bonusar
  • 10Bet – En sida som riktar sig mot alla typer av spelare. De har vägt av sina odds på ett bra vis – så de ska passa alla. Inte bara oss i Sverige.
  • Unibet – Unibet är en svensk betsida som är skapad för den svenska spelmarknaden. De senaste 10 åren har spelbolaget satsat hårt på locka fler utländska spelare. Vilket även märks på deras utbud av odds.
  • Betsson – En klassisker som likt Unibet är ett svenskt spelbolag som nu siktar utomlands. Hos Unibet så kan du alltid välja Swish vid uttag & insättning. Vilket är positvit, såklart.

Fler spelbolag som stänger ner i Sverige

Sedan den svenska spellicensen lanserades i årskiftet till 2018-2019 så har mycket hänt på marknaden. Flera av de allra största bettingsidorna i världen slutade att fokusera på Sverige. Istället valde de att gå efter större marknader.

Några exempel på spelbolag som har stängt ner i Sverige är t.ex. Bwin, William Hill, och Ladbrokes.

Att spelbolag stänger ner sin verksamhet i ett land handlar främst om lagändringar. Om en licens krävs för att verka i ett specifikt land, så kommer bolagets styrelse att behöva ta ett beslut. Antingen satsar man på en ny licens – eller så släpper de marknader de anser inte är tillräckligt lönsamma.

Mer nyheter

nyheter
Tror du Malmö FF vinner sin första match i Europa League mot Rangers? Spela hos ComeOn & spela på oddset 10.00.
26 september, 2024
europa-league
Vill du titta på Malmö FF - Rangers stream från Europa League 2024/25? Vi visar dig gratis vart & hur du kan titta på matchen online!
25 september, 2024
sport
Se vilket lag vi tror kommer att vinna NBA 2024 & 2025. Vi ger vårt betting tips & visar dig vilka sidor som har bäst odds på NBA basket!
24 september, 2024
os
Alpinism är en ny gren för Vinter OS 2026. Vad är det för sport egentligen? Vi förklarar!
20 september, 2024
os
SVT och TV4 kommer sända vinter OS 2026. De har valt att dela på sändningarna utifrån sporter/grener. Se vilka sporter som sänds vart redan nu!
19 september, 2024
nyheter
Socialdemokraternas lotterier är återigen i blåsväder efter DN avslöjat att gängkriminella säljer kreditlotter till skuldsatta & sjuka pensionärer.
19 september, 2024

Hampus Johansson

Skribent

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1746 Artiklar